top of page

Over Meija

 

  • Gediplomeerd hondentrainer/instructeur 

  • Tellington TTouch Coach in opleiding

Holistische visie op gedrag en gedragsverandering

   (fysieke en mentale gezondheid, voeding, stress, levensomstandigheden)

Interessegebieden

  • relatie tussen fysieke en mentale gezondheid en de rol van stress

  • heldere en respectvolle communicatie tussen mens en hond

  • de rol van spel in de relatie tussen mens en hond

 

lees meer...

Anker over

In 2014 startte ik de kleinschalige uitlaatservice en opvang in huis “de hondenhuiskamer”, het begin van mijn professionele hondencarrière. Het doel van dit bedrijfje was het gat in de lokale markt opvullen dat ik steeds tegen kwam als ik een plek zocht waar ik mijn eigen hond Joppe, met rugzakje, met een gerust hart achter kon laten. De focus lag dan ook op individuele aandacht en al gauw meldden zich vooral honden die al het een en ander mee hadden gemaakt. In de jaren die hier op volgde heb ik veel geleerd over het gedrag en de lichaamstaal van honden. Dagelijks verschillende honden in handen gehad hebben heeft een enorme bijdrage geleverd aan mijn praktijkervaring en het goed leren "lezen" van de emoties en intenties van honden. 

 

Ongeveer gelijktijdig ging ik als vrijwilliger aan de slag bij de hondenschool van de Dierenbescherming te Amsterdam en heb ik de twee jaar durende opleiding tot kynologisch instructeur met goed gevolg afgerond. Alhoewel het opdoen van ervaring met het geven van groepslessen heel waardevol was, kon ik er niet altijd mijn passie voor details in kwijt, je hebt immers te maken met een groep en kunt dus niet altijd elk individueel aspect direct oppakken.

 

Daarom besloot ik vrij snel naast het opvangen en uitlaten van honden ook privétraining te gaan geven. Inmiddels doe ik dat als “de baasjescoach”. Mijn eerste bedrijfje heb ik vaarwel gezegd toen ik besloot mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft weer op te pakken zodat ik mij naast mijn studie volledig kan focussen op het geven van individuele lessen en het begeleiden van gedragsproblemen. 

 

Momenteel ben ik bezig met een opleiding tot Tellington TTouch Coach voor gezelschapsdieren. Tellington TTouch is een mooie aanvulling op mijn fascinatie voor de zoektocht naar balans tussen lichaam en geest.  Als gediplomeerd yogadocent en fanatiek ballerina in mijn jeugd heb ik een sterke affiniteit met beweging en motoriek. Ik realiseer me als geen ander hoe belangrijk fysieke kracht en souplesse zijn voor het fysieke welbevinden en daarmee ook voor het gedrag. Dit geldt natuurlijk voor zowel mens als hond. 

 

Andere speerpunten zijn interactief spel tussen mens en hond als basis voor een goede relatie, chronische stress en het vinden van de balans tussen inspanning en ontspanning, en heldere communicatie in twee richtingen tussen mens en hond. Dit alles met de nadruk op het stimuleren van gewenst gedrag zodat mens en hond op plezierige en ontspannen wijze met elkaar samen kunnen leven.

Meer lezen?: Visie & Methode

bottom of page