Over Meija

 

  • Gediplomeerd hondentrainer/instructeur 

  • Tellington TTouch Coach in opleiding

Holistische visie op gedrag en gedragsverandering

   (fysieke en mentale gezondheid, voeding, stress, levensomstandigheden)

Interessegebieden

  • relatie tussen fysieke en mentale gezondheid en de rol van stress

  • heldere en respectvolle communicatie tussen mens en hond

  • de rol van spel in de relatie tussen mens en hond

 

lees meer...

 

Meija’s professionele hondenleven begon met  de oprichting van de hondenhuiskamer, een kleinschalige uitlaatservice en opvang in huiselijke sfeer voor honden die om allerlei redenen niet mee konden met een ‘gewone’ uitlaatservice. Hier heeft Meija ervaring opgedaan met verschillende vormen van angstgerelateerd gedrag. Maar ook met een sterk ontwikkeld jachtinstinct, reactiviteit, en angstagressie is zij veelvuldig in aanraking gekomen.

 

In diezelfde periode was Meija als vrijwilliger verbonden aan de Hondenschool Dierenbescherming Amstelland waar zijn haar opleiding tot kynologisch instructeur heeft gevolgd en groepslessen heeft gegeven. Na opheffing van de hondenschool wegens vrijwilligersgebrek is zij verder gegaan met het geven van privélessen onder naam van haar eigen bedrijfje.

 

De aanstichter van dit hondenleven is Joppe, de onafscheidelijke sidekick van Meija. Ze adopteerde hem, een ex-stropers Whippet uit Brabant als volwassen vent die het leven in stad en huis zichtbaar niet gewend was met de daarbij behorende uitdagingen. Dit heeft Meija geïnspireerd zo veel mogelijk te willen leren over hondengedrag, -training en -welzijn. Die nieuwsgierigheid zet zich voort tot op de dag van vandaag. Klik hier als je graag wilt weten wat voor lezingen, workshops, cursussen etc. Meija allemaal volgt en gevolgd heeft naast haar opleidingen.

 

Na het stoppen met de uitlaatservice besloot Meija dat het tijd werd een maatje te zoeken voor Joppe, dat werd Hazel, ook een geadopteerde Whippet uit Brabant. Naast de vergelijkbare gedragsproblemen door een gebrek aan socialisatie zoals Joppe die had, kwam er bij Hazel ook een fysiek aspect bij kijken. Ondervoed, met nauwelijks spierontwikkeling en belabberde proprioceptie en balans. Hierdoor heeft Meija haar al bestaande fascinatie voor fysieke gezondheid en beweging (Meija heeft haar hele jeugd intensief ballet en andere sporten beoefend en heeft in een recenter verleden twee jaar geneeskunde gestudeerd aan de UvA en een yogadocentenopleiding gevolgd in India) overgebracht naar honden en kwam hierdoor met Tellington TTouch in aanraking. Tellington TTouch bleek veel meer dan lichaamswerk en sloot aan bij Meija's visie dat gedrag, gemoedstoestand en fysieke gezondheid een wisselwerking met elkaar hebben. Wat volgde was een nieuwe verslaving. Meija zit nu in de laatste fase van haar opleiding tot Tellington TTouch Coach voor Gezelschapsdieren.

 

Meija’s holistische visie op hondengedrag zorgt er tevens voor dat ze zich verdiept in alle terreinen die van invloed zijn op het welzijn van de hond. De omgeving, fysieke- en mentale gezondheid, voeding, chronische stress en sociale omstandigheden zijn allemaal van invloed op het welbevinden van de hond, en dus ook op zijn of haar gedrag. Als hondengedragsdeskundige zorgt Meija er voor dat ze constant door blijft leren en de laatste ontwikkelingen in de wetenschap en de praktijk op de voet blijft volgen. Er wordt echter altijd doorverwezen naar een professional binnen het betreffende vakgebied, mocht daar aanleiding toe zijn. Meija is geen voorstander van het voorschrijven van psychofarmaca bij honden maar in het uitzonderlijke geval dat dit toch noodzakelijk blijkt verwijst ze door naar een gediplomeerde gedragstherapeut.  

Hobbymatig gaat Meija met haar eigen honden wekelijks naar de hondenschool. Momenteel volgt ze met Joppe lessen in apporteren en dirigeren (jachthondentraining) en met Hazel volgt ze (pre-)obedience. Dit alles op recreatief niveau. Alhoewel de nadruk ligt op plezier is het leren van nieuwe disciplines een goede manier om vaardigheden te verbeteren en om met alternatieve technieken in aanraking te komen om honden iets nieuws te leren. Bovendien houdt het leren van nieuwe dingen de hersenen scherp, van zowel mens als hond.

Buiten de hondenwereld is Meija bezig met haar Bachelor Bouwkunde aan de Technische Universiteit te Delft

© 2020 by de baasjescoach

Leiden e.o. & Amsterdam e.o.

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray Youtube Icoon