top of page

Gedragsconsulten

voor wie:

baasjes en honden die in het dagelijks leven tegen problemen aanlopen zoals angst, agressie, miscommunicatie, ondersocialisatie en opvoedproblemen.

  • uitgebreide consulten bij jullie thuis of op een relevante locatie 

  • praktijkgerichte begeleiding bij uitvoering van het plan van aanpak

  • informatie over behoeften, gedrag en leerprincipes van honden

De consulten zijn er op gericht de oorzaak van problemen te achterhalen en vervolgens te bouwen aan een duurzame oplossing. Dit vergt inzet van alle betrokkenen en zelden zal er dus sprake zijn van een quick-fix.

lees meer...

Anker gedrag

 

Kennismaking & Plan van Aanpak

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek (ca. 30 min.) bespreken we een vooraf ingevulde vragenlijst en vraag ik door naar relevante aanvullende informatie. Ook observeer ik ondertussen uw hond in een voor hem vertrouwde omgeving. Dit gesprek vindt gewoonlijk dan ook bij u thuis plaats.

Na afloop van het gesprek ontvangt u per mail een beknopt plan van aanpak. Besluit u samen een traject in te willen gaan dan komen de kosten voor het gesprek te vervallen. 

​​

Traject

Een traject bestaat altijd uit minimaal drie consulten. Zo zijn we er zeker van of de aangeleerde technieken wel het gewenste effect hebben en kunnen we eventueel de strategie wat aanpassen. Vaak zullen er echter meer dan drie consulten nodig zijn om mens en hond de benodigde technieken te leren om een succesvolle langetermijnoplossing te bewerkstelligen.

Eerste Consult

Het eerste consult begint met een wat uitgebreidere observatie naar aanleiding van het kennismakingsgesprek. Daarna gaan we aan de slag met relevante technieken en is er veel ruimte voor het uitwisselen van informatie en het stellen van vragen. Achteraf krijgt u per mail een overzicht van de technieken waarmee u aan de slag gaat tussen de consulten door.

Dit eerste consult duurt minimaal 90 minuten en kan ter plekke in overleg verlengd worden mocht dat wenselijk zijn. Indien er voor gekozen wordt het eerste consult te combineren met het kennismakingsgesprek dan is de gezamenlijke duur minimaal 2 uur waarvan het eerste half uur niet in rekening wordt gebracht.

Vervolgconsulten

In vervolgconsulten bespreken we eerst de voortgang en gaan daarna aan de slag met het uitbouwen van de technieken of met een aangepaste strategie. Vervolgconsulten duren gewoonlijk 60-90 min.. Mocht de geschikte strategie helder zijn maar er langdurige begeleiding nodig zijn met het aanleren en uitvoeren van de technieken dan kan eventueel gekozen worden voor een privé-lespakket van passende duur om de kosten te beperken. Soms zal ik adviseren de consulten te combineren met groepslessen bij een beloningsgerichte hondenschool.

Ondersteuning

Tijdens het traject en tot drie maanden na het laatste consult kunt u onbeperkt vragen stellen via de mail. Hou er echter rekening mee dat ik het gedrag van uw hond niet kan beoordelen zonder zelf fysiek aanwezig te zijn of duidelijk videomateriaal te hebben ontvangen.

 

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek neem dan contact op.

* Ik ben geen gedragstherapeut, dat betekent dat ik geen medicatie voor kan schrijven en dat de consulten niet door uw huisdierenverzekering vergoed worden. Mocht het nodig zijn dan verwijs ik door naar een gecertificeerde gedragstherapeut of andere passende professional. Datzelfde geldt als er reden is voor een bezoek aan een dierenarts, fysiotherapeut, etc..

bottom of page