top of page

Privé-lessen

 

voor wie:

baasjes en honden die geen noemenswaardige problemen ervaren maar op een leuke manier willen werken aan de onderlinge communicatie

 • opvoeding en training van pups, pubers, volwassen honden en herplaatsers  

 • op basis van beloning (later meer hier over)

 • praktijkgericht, in en om het huis of op relevante locatie

De lessen zijn gericht op het leren begrijpen, aanleren en bijsturen van gedrag van honden in het algemeen en uw hond als individu voor een prettig leven samen.

lees meer...

Anker privé

Levensfase Coaching (10+ lessen)

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die van plan zijn een pup in huis te nemen, net een pup in huis hebben, worstelen met de opvoeding tijdens de puberteit of van plan zijn een herplaatser in huis te nemen. In deze lessen gaan we NIET in op basistraining, hiervoor is het trainen in groepsverband meestal veel geschikter (m.u.v. sommige herplaatsers). Wel besteden we aandacht aan het helpen ontwikkelen begeleiden van de hond door deze fase van het leven, het karakter en de behoeften van de hond leren kennen, goede gewoontes creëren voor zowel mens als hond en het voorkomen van ongewenst gedrag. Wanneer trainen in groepsverband geen optie is kan coaching gecombineerd worden met een passende opvoed- / gehoorzaamheidscursus (zie hieronder).

Cursusaanbod 

 • Puppy coaching: begeleiding bij ontwikkeling en opvoeding in en om het huis als aanvulling op een puppycursus in groepsverband

 • Puber coaching: begeleiding bij de uitdagingen die zich voordoen tijdens de pubertijd als aanvulling op een passende cursus in groepsverband

 • Herplaatser coaching: begeleiding bij de hond helpen aanpassen aan de nieuwe leefsituatie voor, tijdens en direct na herplaatsing

 

Opvoeding & Gehoorzaamheid (10+ lessen)

Deze lessen zijn bedoeld voor baasjes en honden die geen noemenswaardige problemen ervaren maar op een plezierige en beloningsgerichte wijze willen werken aan betere communicatie tussen baas en hond. De lessen worden aangepast aan de leeftijd van de hond en het individuele niveau van baas en hond. De lessen zijn voornamelijk gericht op opvoeding en gehoorzaamheid in de praktijk (in en om het huis, en in het dagelijks leven). Ook is er wat ruimte gereserveerd voor individuele wensen die aansluiten bij het type cursus. De nadruk ligt tijdens de lessen op motivatie, plezier en bewust bewegen zonder dat de effectiviteit en de bruikbaarheid in de praktijk uit het oog verloren wordt. Naast opvoeding en gehoorzaamheid is er in deze lessen ook aandacht voor neuswerk, keuzes leren maken, balans & coördinatie, samen spelen, lichamelijke verzorging (aanraking).

Cursusaanbod 

 • Opvoeding basis: in en om het huis

 • Opvoeding vervolg: samen de wijde wereld in

 • Gehoorzaamheid basis: motivatie en communicatie

 • Gehoorzaamheid vervolg: toepassing in de praktijk

 • Gehoorzaamheid gevorderd: zonder lijn in uitdagende omstandigheden

Verkorte Cursussen (6+ lessen)

Voor wie minimaal de cursus 'Gehoorzaamheid Basis' heeft gevolgd is het ook mogelijk een cursus specifiek gericht op een van de onderstaande onderwerpen te volgen. Deze cursussen dienen als aanvulling op de basisopvoeding en zijn dan ook alleen gericht op het speciefieke onderwerp. Alle lessen worden aangepast aan het niveau van baas en hond en hebben als doel om op plezierige wijze jullie beider vaardigheid en onderlinge communicatie te verhogen. 

 

Cursusaanbod

 • Motivatie voor gevorderden: effectief gebruik van spel en voer voor een optimale motivatie

 • Click & Trick: de fijne kneepjes van het shapen en free-shapen met de clicker aan de hand van leuke trucjes

 • Hondengym: verbeteren van balans, coördinatie, flexibiliteit en spierkracht op bewuste wijze (alleen voor gezonde honden zonder klachten)

 • Wandelcursus: een voor uw hond geschikte wandeling vormgeven zodat de hond bij thuiskomst voldaan en ontspannen is.

 

Cursus op maat

Staat het onderwerp waar u mee aan de slag wilt er niet bij? Neem dan contact op, dan stellen we een cursus samen die aansluit bij uw wensen.

Groepslessen

Mocht er voldoende animo zijn dan is het in de toekomst wellicht mogelijk groepslessen te volgen op locatie, in kleine groepjes van vier deelnemers. Tot die tijd help ik u graag bij het vinden van een goede, beloningsgerichte hondenschool bij u in de omgeving.

 

bottom of page