Privé-lessen

 

voor wie:

baasjes en honden die geen noemenswaardige problemen ervaren maar op een leuke manier willen werken aan de onderlinge communicatie

 • opvoeding en training van pups, pubers, volwassen honden en herplaatsers  

 • op basis van beloning (later meer hier over)

 • praktijkgericht, in en om het huis of op relevante locatie

De lessen zijn gericht op het leren begrijpen, aanleren en bijsturen van gedrag van honden in het algemeen en uw hond als individu voor een prettig leven samen.

lees meer...

 

Opvoeding & Gehoorzaamheid

Deze lessen zijn bedoeld voor baasjes en honden die geen noemenswaardige problemen ervaren maar op een plezierige en beloningsgerichte wijze willen werken aan betere communicatie tussen baas en hond. De lessen worden aangepast aan de leeftijd van de hond en het individuele niveau van baas en hond. De lessen zijn voornamelijk gericht op opvoeding en gehoorzaamheid in de praktijk (in en om het huis, en in het dagelijks leven). Ook is er wat ruimte gereserveerd voor individuele wensen die aansluiten bij het type cursus. De nadruk ligt tijdens de lessen op motivatie, plezier en bewust bewegen zonder dat de effectiviteit en de bruikbaarheid in de praktijk uit het oog verloren wordt. Naast opvoeding en gehoorzaamheid is er in deze lessen ook aandacht voor neuswerk, keuzes leren maken, balans & coördinatie, samen spelen, lichamelijke verzorging (aanraking).

Cursusaanbod

 • Opvoeding basis: in en om het huis

 • Opvoeding vervolg: samen de wijde wereld in

 • Gehoorzaamheid basis: motivatie en communicatie

 • Gehoorzaamheid vervolg: toepassing in de praktijk

 • Gehoorzaamheid gevorderd: zonder lijn in uitdagende omstandigheden

Sport & Spel

Voor wie minimaal de cursus basis 'gehoorzaamheid basis' heeft gevolgd is het ook mogelijk een cursus specifiek gericht op een van de onderstaande onderwerpen te volgen. Deze cursussen dienen als oriëntatie voor hen die eventueel verder willen in de recreatieve hondensport maar zijn ook geschikt voor baasjes en honden die samen plezierig willen blijven leren maar liever niet naar een groepsles op een hondenschool gaan. Alle lessen worden aangepast aan het niveau van baas en hond en hebben als doel om op plezierige wijze jullie beider vaardigheid en onderlinge communicatie te verhogen. Voor hen die geïnteresseerd zijn in hondensport op wedstrijdniveau is het aan te bevelen te gaan trainen bij een trainer/vereniging die hierin gespecialiseerd is.

 

Cursusaanbod

 • Motivatie voor gevorderden: effectief gebruik van spel en voer voor een optimale motivatie

 • Neuswerk basis: kennis maken met de verschillende manieren van het gebruik van de neus (speuren, detectie, etc.)

 • Apporteren basis: spelenderwijs apporteren op recreatief niveau

 • Click & Trick: de fijne kneepjes van het shapen en free-shapen met de clicker aan de hand van leuke trucjes

 • Hondengym: verbeteren van balans, coördinatie, flexibiliteit en spierkracht op bewuste wijze

 

Groepslessen

Mocht er voldoende animo zijn dan is het in de toekomst mogelijk groepslessen te volgen op locatie in kleine groepjes van vier deelnemers.

 

Hoe lang baas en hond doen over een bepaalde cursus is afhankelijk van allerlei factoren. De leskaarten zijn dan ook niet gebonden aan een specifieke cursus. Doorstromen gebeurt op basis van niveau en niet op basis van het aantal lessen.

Neem contact op voor meer informatie over de inhoud van de cursussen en het trainen in privé-groepjes (max. 4 deelnemers).